Őszi borús napokra

Nem tudom ki, hogy van vele, de én észrevettem magamon, hogy minél idősebb vagyok, annál kevésbé vagyok türelmes sok mindennel szemben. Ilyen például, hogy egyre nehezebben viselem a hosszú, esős őszi napokat. Igaz, szeretem az esőt, szeretem az eső illatát, az eső és napsütés következtében kialakuló színes szivárványt, de úgy vagyok ezzel, hogy jóból is megárt a sok, nem még az esőből.

Az őszi csapadékos, ködös napok beköszöntével, amikor többnyire beszorulunk zárt térbe, szinte szobafogsága esünk. Azért a barátnőkkel, kedvenc szomszédjainkkal ilyenkor is ki tudunk találni délutánonként, esténként szórakozási lehetőségeket. A kávézások mellett gyakran vesszük elő a társasjátékokat. Legjobban kedveljük a különféle kártyajátékokat. Jöhet akár a francia, akár a magyar kártya is, mindegyikkel szívesen játszunk.

Azán az eső elálltával lehet a kertekben tevékenykedni, mivel vészesen közelegnek a téli hideg hónapok, így be kell menekíteni a fagyérzékeny dísznövényeket. Ezek igen hosszan tartó tevékenységek. Mivel kedvelem a virágokat, igen sok cseréppel szükséges megküzdenek. El kell távolítani a virágok elszáradt leveleit, le kell porolni leveleiket, a cserepeket is és az alátéteket is le kell tisztítani, mielőtt bekerülnének a lakásba.

Ezek után a megterhelő fizikai munkálatok után eléggé elfárad az ember lánya. Szükségessé válik egy kisjutalmazás, ami fizikailag is és lelkileg is megerősít bennünket.

Ilyenkor kell valami újabb játék, ami kizökkent ebből a fáradságból. Erre nagyon alkalmas szórakozási lehetőség a zsákbamacska. Részben azért, mert nagyon hasznos termékekhez juthatunk hozzá negyed áron, részben azért, mert meglepetés, hogy mit rejt a doboz, hiszen tartalma lehet ajakápoló, arcápoló, balzsam, ékszer, folyékony szappan, fürdőtermék, hajápoló, parfüm, táska, pénztárca, testápoló.