A fiam legújabb hobbija

A mai gyerekek már nem igazán hasonlítanak azokra a fiatalokra akik mi voltunk annak idején. Azt gondolom, hogy sok szülő elköveti azt a hibát, hogy a saját gyerekét és főképp a lehetőségeit és kötelezettségeit ahhoz hasonlítja, amilyen gyerekkora neki volt, vagy amilyen kötelezettségeket neki kellett teljesítenie. Ma viszont már sokkal másabb idők járnak. Elképzelhetetlen például, hogy valaki úgy menjen el a középiskolai tanulmányai kezdetéhez, hogy nem tanult meg teljesen tökéletesen számítógépet használni, vagy ne lenne egy okos telefonja. Persze ennek is, mint minden másnak vannak előnyei és hátrányai, viszont az tagadhatatlan hogy ma már minden munkahely betöltéséhez szükség van legalább egy alapszintű számítástechnikai ismerethez. Enélkül senki sem tud boldogulni, nem még ha a saját gyerekeink helyzetét tekintjük, akik közel tíz év múlva fognak oda kerülni, hogy majd munkát vállaljanak.

Pontosan emiatt én úgy gondolom, hogy nem lehet eltiltani a mai gyerekeket ezektől az eszközöktől, azonban nem is szabad teljesen szabad utat engedni nekik sem a használatban sem pedig annak terén, hogy mire használják ezeket az okos eszközöket. Az én gyerekeim például iszonyatosan sokat tanultak a tablet segítségével angolul. Szinte folyamatosan angol nyelvű játékokkal játszottak és angolul néztek rajta mesét is, ezért már az óvodában szinte folyékonyan ki tudták fejezni magukat angolul, ami azt gondolom, hogy hihetetlen nagy előny a mai világban.

Persze van telefonjuk is, a lányom most kapta meg az első készülékét, a fiam azonban már hobbiként is forgatja ezeket a telefonokat, amit nem gondolok problémának. Tinédzser és mit tenne mást, mint követi a divatot és a trendeket, a legújabb és legjobb telefonokat szeretné magáénak tudni, persze ebben hihetetlen sokat segít neki az almabazar csapata is, mert mi nem finanszírozzuk szülőként ezeket a vásárlásokat. Ő segít otthon és egy-két helyen a családban, így kap érte lehetőségeket, amiket mi beváltunk neki, és az almabazar.hu csapatának iphone felvásárlás szolgáltatásával nem csak ők tud egy új készüléket vásárolni, hanem egy új gazdát is keresnek a régi gépének. Azt gondolom, hogy ezzel is ösztönözzük az önállóságra és a folyamatos munkára. Ez a kis csapat pedig megbízható és tökéletes segítséget nyújt neki és ezáltal nekünk szülőknek is. Csak ajánlani tudom őket bárki számára.